De tofste vakantieparken met tieners [Nederland]

Een weekendje weg met tieners is makkelijker gezegd dan gedaan. Je hebt namelijk een zin in chagrijnige porems wanneer je in een vakantiepark met je tiener zit. Toch is de oplossing heel simpel! Kies voor een leuk vakantiepark die geschikt is voor tieners! En nee, ze zitten niet meer te wachten op een kidsclub en al helemaal niet op een bingo-avond. Met je pubers naar een vakantiepark? Kies één van deze!

Hof van Saksen

Hof van Saksen is een luxe vakantiepark in Drenthe en richt zich op gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Ook tieners dus! Waarom? Nou zo hebben tieners in dit vakantiepark een eigen hang-out, genaamd de 10-er Lodge. Hier kunnen ze elkaar ontmoeten, chillen en spelletjes spelen. Oftewel, weg van je familie en dat is wat tieners willen. Helaas maar waar.

Daarnaast zijn er diverse activiteiten voor tieners, zoals lasergamen, boogschieten, trampolinespringen en een escape room. Ook worden er regelmatig thema-avonden georganiseerd, zoals een disco of een filmavond (bingo-avond slaan ze over).

En natuurlijk heeft Hof van Saksen een enorm tof binnenzwembad met maar liefst 10 glijbanen, waaronder de Bombo, de langste trechterglijbaan ter wereld! Dit is een spectaculaire trechterglijbaan van maar liefst 120 meter lang. De glijbaan begint met een steile afdaling, waarna je met een rotvaart door de trechter raast. Echt een gaaf zwembad voor tieners! Kortom, Hof van Saksen is echt een leuk vakantiepark met tieners en daar zeggen je pubers geen nee tegen.


Center Parcs De Eemhof

Een gouwe ouwe als je het mij vraagt, is het vakantiepark van Center Parcs: Eemhof! Ik weet nog goed dat ik zelf als tiener hier een heerlijke tijd heb gehad. Ik noem de belangrijkste faciliteiten voor tieners en waarom dit vakantiepark in dit rijtje staat:

Eemhof heeft een subtropisch zwemparadijs met maar liefst 15 glijbanen, waaronder de Turbo Twister, een glijbaan waar je met een band naar beneden gaat. Ook is er een buitenzwembad met een waterglijbaan en een peuterbad.

Net als bij Hof van Saksen zijn hier ook diverse activiteiten voor tieners, zoals lasergamen, boogschieten, trampolinespringen en een escape room.

Het is een groot vakantiepark waar je tiener als het moet ‘even’ een luchtje kan scheppen, lees: even weg van familie, door een wandelingetje te maken rondom het meer.


Vakantiepark Duinrell

Een tof vakantiepark met tieners is een park waar iets extras te vinden is. Zoals een attractiepark bijvoorbeeld. Nou dat vind je onder andere bij Duinrell. Naast de toffe attracties van Duinrell vind je hier natuurlijk ook het Tikibad! Een heel gaaf zwembad waar tieners zich uren kunnen uitleven.

Bij vakantiepark Duinrell hebben ze verschillende accomodaties waar je kunt overnachten. In de zomer kun je je eigen tentje meenemen. Maar er zijn ook luxere accomodaties zoals een glamping en zogeheten Duingalows.


Center Parcs De Kempervennen

Deze komt onze tweede plek wat toffe Center Parcs vakantieparken met tieners betreft. De Kempervennen heeft zoveel faciliteiten die aantrekkelijk zijn voor tieners. Denk hierbij aan indoor en outdoor activiteiten zoals het Aqua Mundo zwemparadijs, bowlingbanen, watersportmogelijkheden op het meer en zelfs een indoor skihal!

Het park organiseert ook regelmatig avondentertainment, waaronder themafeesten, live muziek en shows, geen lullig bingo avondje dus.


Vakantiepark van de Efteling

Bij Duinrell kun je overnachten, maar bij de Efteling natuurlijk ook. Hoewel de meeste tieners niet meer op het sprookjesbos zitten te wachten, blijft de Efteling toch een fantastisch attractiepark. Ook voor tieners.

Het grote voordeel van een verblijf bij op het vakantiepark van de Efteling is natuurlijk de toegang tot het park. Hier kunnen tieners gerust een paar dagen rondstruinen zonder zich te vervelen.


Safari Resort Beekse Bergen

Even heel iets anders, maar zo tof! Bij Safari Resort Beekse Bergen slaap je namelijk tussen de wilde dieren. Je huisje staat aan de savanne en dat maakt het wakker worden super bijzonder. Vanuit het resort wandel je zo het dierenpark binnen. Dat is natuurlijk al tof op zich, maar het resort heeft ook een eigen zwembad. Oke, dat is geen Aqua Mundo zoals die van Center Parcs, maar prima voor een duik én je vind er ook een bowlingbaan.

Als je tieners bij een bezoek aan deze vakantieparken nog steeds een chagrijnige porem weten te trekken, dan weet ik het ook niet meer en kun je ze voortaan beter thuislaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *