symptomen puber symptomen puber

Beginnende puber symptomen… May the Force be with you!

Je bent officieel in de jungle van de puberteit beland. Een plek waar de oogrollen zo frequent zijn als reclames tijdens je favoriete serie en de ‘blik’ meer wordt gebruikt dan het wifi-wachtwoord. Hier is een luchtige kijk op de beginnende puber symptomen, met hier en daar een knipoog of een oogrol, dat kan ook…

Puber symptomen begint met de oogrol

Het eerste teken dat je kind de magische grens naar de puberteit is overgestoken, is de oogrol. Een universele taal die zegt: “Serieus mam? Of écht pap?” Dit gebeurt vaak tijdens discussies over schermtijd, huiswerk of waarom het eten van groenten belangrijk is. Een tip: neem het niet persoonlijk. Het is slechts hun eerste non verbale pubertaal.

Kouder dan de Noordpool

Ah, de ‘blik’. Een uitdrukking zo ijzig, je zou zweren dat het buiten sneeuwt. Vaak ingezet als je voorstelt samen een familiefilm te kijken. Het is alsof ze plotseling de kracht van Medusa hebben ontdekt. Geen zorgen, je verandert niet in steen, het voelt alleen maar zo.

Met deuren rammen

De soundtrack van de puberteit is niet compleet zonder het ritmische geluid van slaande deuren. Beschouw het als een soort uitlaatklep voor alle opgekropte emoties. Misschien is het tijd om te investeren in wat deurdempers of een cursus mindfulness voor de deur. Hoe dan ook, de deuren hebben het zwaar met beginnende puber symptomen.

Grote waffel

Plotseling weet je kind alles beter. Van het klimaat tot hoe de wifi sneller kan. De grote mond is hun manier om deze nieuwe ‘kennis’ te delen. Soms lijkt het alsof je met een kleine advocaat woont, vooral als het gaat om onderhandelen over uitgaanstijden.

Want waarom niet?

En met die grote waffel laaien ze regelmatig een discussie op. Of het nu gaat om de kleur van de hemel of waarom kamer opruimen eigenlijk onzin is, discussies zijn dagelijkse kost. Het is hun manier om de wereld te begrijpen en hun identiteit te vormen. Pluspunt: je debatteervaardigheden gaan er enorm op vooruit! Minpunt: het is doodvermoeiend.

Dat gehang

De bank of hun bed wordt hun nieuwe habitat. Het ‘gehang’ is de sport waar ze goud in zouden winnen als het olympisch was. Het is een kunstvorm, echt waar. De perfecte balans tussen verveling en ontspanning, het past helemaal in het plaatje van puber symptomen.

Het Pubertaaltje

Welkom in de wereld van het pubertaaltje, waar Engelse woorden worden gemixt met zelfverzonnen termen. Een Pubertaal woordenboek is geen overbodige luxe. “Fixen”, “whatever”, en “cringe” worden veelgebruikte termen in je huishouden. En dat Engelse geblaat tussendoor is ook volkomen normaal.

Heel zwaar leven

Het gezucht is een diepe expressie van de existentiële crisis waar elke puber doorheen gaat. Of ze nu hun sokken moeten oprapen of huiswerk moeten maken, het gezucht is nooit ver weg. Het is zwaar, dat puber zijn. Zeker voor een beginnende puber, pfoeh.

Oké, doei!

Ze beginnen zich terug te trekken in hun kamer, hun grot, waar de mysteries van het puberbestaan worden ontrafeld. Het is hun veilige haven, waar de rommel vermenigvuldigt en de tijd geen rol speelt. Zeg maar doei tegen je beginnende puber, die zie je voorlopig niet meer.

De rommel

Rommel is niet zomaar rommel, het is een uiting van creativiteit. Of zo zeggen ze. Kleren op de vloer, boeken in wilde formaties. En niet te vergeten, de mysterieuze verdwijning van alledaagse voorwerpen. Lepels, opladers, je favoriete sokken. Alles verdwijnt in de Bermudadriehoek die hun kamer is.

Eten, eten, en nog eens eten

De koelkast wordt vaker geopend dan een deur op Black Friday. Eten wordt een nationale sport en je vraagt je af of er een bodemloze put in hun maag zit. Tip: sla groot in en misschien leer je nog wat nieuwe recepten.

Herinner jezelf eraan dat dit een fase is. Een prachtige, chaotische, hilarische fase van een beginnende puber. Voor de symptomen heb je soms een survival kit nodig, maar bestrijden gaat je niet lukken. Onderga het maar gewoon en achter elke oogrol en elke gesloten deur, groeit een uniek individu. Jouw puber!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *