Xennials Xennials

Geboren tussen 1979-1982? Wie of wat zijn Xennials?

Bij Gen X hoor je niet en met een millennial kun je je al helemaal niet identificeren. Je behoort tot de micro generatie: Xennials

Ben je geboren tussen 1979-1982 en vraag je je wel eens af wie of wat je nou eigenlijk bent? Dat is helemaal niet zo gek, de meeste mensen geboren tussen 1979-1982 kampen met dezelfde identiteitscrisis.

Bij Gen X hoor je niet en met een millennial kun je je al helemaal niet identificeren. Ben je nou oud of jong, analoog of internet, wil je wel of niet, verloren of gevonden, oftewel: niet te classificeren.

Subgroep Xennials

Gelukkig is er nu wel een term voor deze groep: Xennials.

“Xennials” is een term die wordt gebruikt om een subgroep van mensen te beschrijven die geboren zijn tussen eind jaren ’70 en begin jaren ’80, en die delen van zowel de Generatie X als de Millennial-generatie gemeen hebben. In wezen zijn Xennials individuen die zijn geboren in een overgangsperiode tussen de analoge en digitale wereld.

Twee werelden

Het lijkt erop dat we maar niet kunnen beslissen welke labels we aan deze groep moeten geven. Maar als er iets is waar de Xennials goed in zijn, dan is het wel zich aanpassen aan verandering. Ze hebben tenslotte geleerd om op te groeien in een wereld zonder smartphones en internet, en zijn nu net zo bedreven in het navigeren door de digitale wereld als hun Millennial-tegenhangers.

Weet je wat het is met Xennials? Ze zijn de masters van het maken van memes. Ze zijn opgegroeid in een tijd waarin MTV, TMF, Heart Break High en The Simpsons de belangrijkste entertainment waren. Ze wisten hoe ze de videorecorder moesten programmeren om hun favoriete shows op te nemen en ze speelden Snake op een Nokia-telefoon alsof hun leven ervan afhing.

Maar weet je wat het beste is aan Xennials? Ze hebben de gave om zich te blijven gedragen als kinderen, terwijl ze toch echt de 40 gepasseerd zijn. Maar zij zijn degenen die een biertje kunnen drinken en nog steeds een volwaardige discussie kunnen voeren over de laatste Marvel-film. Zij zijn degenen die kunnen genieten van een avondje uit, maar ook weten hoe ze de volgende ochtend weer op tijd op ons werk moeten zijn.

Dus ja, misschien zijn ze in de war en weten ze niet zo goed wie of wat ze zijn en tot welke generatie ze nou behoren. Maar als er iets is wat ze hebben geleerd in hun tijd als Xennials, dan is het wel hoe ze zich moeten aanpassen aan de veranderingen om hun heen.

Voor pubers met een Xennial als ouder

Als puber is het niet altijd makkelijk om ouders te hebben die begrijpen wat je doormaakt. Maar als je het geluk hebt om een Xennial als ouder te hebben, kun je je gelukkig prijzen. Waarom? Nou, omdat ze zich nog herinneren hoe het is om jong te zijn en ze begrijpen hoe het voelt om tussen twee werelden in te zitten. Ze weten nog hoe het was om op te groeien zonder sociale media, maar zijn ook bekend met de nieuwste technologieën.

Dus als je een Xennial als ouder hebt, hoef je nooit uit te leggen wat TikTok of een AI Snapchat bot is, maar kun je rekenen op een ouder die niet compleet wereldvreemd is. Misschien kunnen ze je zelfs adviseren over de gevaren en kansen die de digitale wereld biedt. Bovendien zijn ze nog cool genoeg om naar moderne muziek te luisteren en af en toe met je vrienden mee te jammen tijdens een lange autorit. Dus ja, het hebben van een Xennial als ouder heeft zo z’n voordelen, en wie weet kun je nog wat coole dansbewegingen leren van ons ook. Hehehe. Dus puber, wees maar blij met zo’n Xennial als ouder!


Xennials

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *