Toffe zomerbaantjes voor pubers!

Voor veel pubers is de zomervakantie alweer aangebroken, en voor vele betekent dit de perfecte gelegenheid om op de bank te gaan hangen. Maar daar zit je als ouder natuurlijk niet op te wachten! Ze gaan maar wat extra geld verdienen met een zomerbaantje.

Zomerbaantjes zijn een uitermate geschikte kans voor jongeren om werkervaring op te doen, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en tegelijkertijd geld te verdienen.

Vergeet de saaie zomerbaantjes

Toch hebben de meeste pubers geen zin in een zomerbaantje. Wellicht komt dat door het beeld van het saaie vakkenvullen of de krant moeten rondbrengen. Of gewoon omdat pubers lui zijn.

Maar vergeet het beeld van een saai vakkenvuller of krantenbezorger, want zomerbaantjes zijn tegenwoordig veel gevarieerder en interessanter geworden. Voor de avontuurlijke types is werken als begeleider (meestal pubers van 16+) op een zomerkamp een fantastische optie. Je kunt genieten van het buitenleven, nieuwe vriendschappen sluiten en tegelijkertijd deelnemen aan leuke activiteiten zoals zwemmen, kajakken, surfen en kampvuren. Dat is voor een puber toch een ervaring die hij nooit zal vergeten.

En zijn er nog vele meer toffe zomerbaantjes voor pubers. Je puber moet alleen even speuren en een beetje ambitie hebben natuurlijk! Want als je puber gewoon gemakkelijk aan het werk wil, ja dan moet je hem linea recta naar de plaatselijke supermarkt sturen.

Werken met dieren

Voor de pubers die van dieren houden, is het werken op een zorgboerderij, een dierentuin of in een tuincentrum met dieren een leuk zomerbaantje! Op een manage werken is ook zo’n tof zomerbaantje, zeker voor paardenmeisjes. Je kunt helpen met het verzorgen van dieren, planten water geven en de omgeving schoon en verzorgd houden.

In de horeca

De horeca biedt altijd vele mogelijkheden voor jonge enthousiastelingen. Of je nu wilt werken in een ijssalon (dikke aanrader overigens), barista of in een strandtent, de horeca is een bruisende en dynamische omgeving waar je zeker nieuwe vaardigheden zult opdoen, klantenservice kunt leren en de drukte van de zomer kunt ervaren.

In de zorg

Een zomerbaantje in de zorgsector is een waardevolle en betekenisvolle keuze voor pubers die graag anderen willen helpen. Zeker in de zorg zitten ze in de zomer verlegen om personeel en zal de inzet van pubers erg gewaardeerd worden. Er zijn verschillende mogelijkheden om te werken in de zorg, zoals het assisteren in verpleeghuizen, ziekenhuizen of verzorgingstehuizen voor ouderen. Als zorgmedewerker kun je bijvoorbeeld ondersteuning bieden bij dagelijkse activiteiten, zoals persoonlijke verzorging, maaltijdbegeleiding en sociale interactie.

Promotiewerk

Als promotiewerker krijg je als puber de kans om producten of diensten te promoten op verschillende locaties, zoals winkelcentra, festivals (hoe leuk is dat!) of evenementen. Je kunt mensen enthousiast maken over nieuwe producten, monsters uitdelen, informatie verstrekken en potentiële klanten aantrekken.

Dit zomerbaantje is een energieke en interactieve baan waarbij je mensen kunt overtuigen en tegelijkertijd een positieve indruk kunt achterlaten. Als promotiewerker kun je een waardevolle bijdrage leveren aan het vergroten van de bekendheid van een merk of product, en bovendien kun je zelf ook genieten van de levendige sfeer en het contact met verschillende mensen tijdens de zomermaanden.

Naar het buitenland

En wil je puber echt een avontuurlijk en tof zomerbaantje? Dan gaat hij of zij voor een tijdje naar het buitenland! Een zomerbaantje in het buitenland is voor pubers natuurlijk een unieke kans om nieuwe culturen te ervaren! Maar ook om internationale vriendschappen te sluiten en natuurlijk om een (nieuwe) taal te leren. Een populaire optie is om als au-pair te werken, waarbij je in een gastgezin verblijft en helpt met de zorg voor kinderen. Daarnaast is werken in een animatieteam op een camping een geweldige manier om plezier te combineren met werk. Je kunt activiteiten organiseren, optredens verzorgen en ervoor zorgen dat de gasten een onvergetelijke vakantie beleven. Het werken in het buitenland als puber is een fantastisch zomerbaantje!

zomerbaantjes pubers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *