Sweet 16 Sweet 16

Hoe organiseer je een Sweet 16?

Gefeliciteerd! Je tiener wordt 16 en dat betekent maar één ding: het is tijd om jezelf te bewapenen met planningsvaardigheden, een dosis geduld, en misschien een klein fortuin. Maar vrees niet! Met deze actielijst overleef je in ieder geval het organiseren van een Sweet 16…

De traditie van het vieren van een “Sweet 16” is vooral populair in de Verenigde Staten en Canada en markeert de symbolische overgang van een meisje naar de jonge volwassenheid op haar 16e verjaardag. Hoewel het een feest is dat zowel voor jongens als meisjes kan worden gehouden, wordt het vaak geassocieerd met grote, uitbundige feesten voor meisjes. Er zijn verschillende redenen waarom de Sweet 16 zo’n belangrijk evenement is geworden, maar belangrijker is… Hoe organiseer je een Sweet 16? Hier een stap-voor-stap actieplan!

Stap 1: Het budget

Begin met de harde realiteit, het bepalen van het budget. Dit is het moment waarop je ontdekt hoe duur liefde voor je kind kan zijn. Maar geen zorgen, er zijn manieren om een Sweet 16 fantastisch te vieren zonder een bank te beroven (of je spaarrekening te plunderen).

Stap 2: Waar en wanneer?

Kies een datum en locatie die niet alleen fantastisch zijn, maar ook beschikbaar. Als je de Sweet 16 thuis viert, zorg dan dat je buren op de hoogte zijn – tenzij je wilt dat de politie onuitgenodigd op je feestje komt dansen.

Stap 3: Het thema

Een thema kiezen kan net zo gemakkelijk zijn als je tiener laten kiezen tussen opruimen of afwassen. Populair, snel beslist, en met een beetje mazzel, iets waar iedereen van kan genieten. Of je nu gaat voor een Hollywood-feest of een pyjamaparty, zorg dat het Instagram-waardig is! OM je op weg te helpen hebben we hier een blog gewijd aan toffe Sweet 16 thema’s.

Stap 4: Wie nodig je uit en wie niet?

Het opstellen van een gastenlijst is een delicate operatie, vergelijkbaar met het ontmantelen van een bom. Eén verkeerde beweging en… BOEM! Sociale ramp. Kies wijs. Neem ook vooral je puber mee in de beslissing wie wel en vooral wie niet uit te nodigen voor de Sweet 16.

Stap 5: Uitnodigingen

In het tijdperk van digitalisering kan een app om uitnodigingen te ontwerpen erg handig zijn. Geen zin in digitaal? Dan maar zelf iets verzinnen. Of ga old-school met papier. Lekker vintage.

Stap 6: Eten & drinken

Of je nu zelf kookt, bestelt of een complete catering organiseert, onthoud één ding: tieners zijn als kleine hongerige wolven. Voed ze goed en je bent de held van de avond. Maar ook blut…

Ps. alcohol is geen optie voor 16 jarige!

Stap 7: Houd ze bezig

Het is heel belangrijk om iets te organiseren voor tijdens een Sweet 16. Huur een DJ in, organiseer een danswedstrijd, of als je echt wanhopig bent, laat opa zijn jeugdige dansmoves tonen. Wat je ook kiest, zorg dat het energiek is!

Stap 8: Decoraties

Ballonnen, glitter en misschien een levensgroot kartonnen cut-out van hun favoriete celeb? Het draait allemaal om de ‘oohs’ en ‘aahs’. Kies je voor een speciaal thema? Zorg dan ook echt voor de decoraties in dat thema zodat het een memorabele Sweet 16 wordt.

Stap 9: Goodiebag

Dacht je dat zo’n tasje na een feestje voor kleine kinderen was? Think again! Een klein bedankje kan wonderen doen voor iedereen die te gast was op het feest. Voor de jarige? Een spaarrekening voor als ze zelf een feestje moeten organiseren.

Stap 10: Leg het vast

Of het nu een professionele fotograaf is of tante Gerda die niet van haar smartphone af kan blijven, zorg dat je de tofste momenten van het Sweet 16 feest vastlegt.

Het organiseren van een Sweet 16 is als een ritje in een achtbaan. Het is beangstigend, opwindend en uiteindelijk wil je het misschien nog eens doen. Maar boven alles, het is een viering van liefde, jeugd, en het feit dat je tiener nog steeds denkt dat je cool genoeg bent om dit te mogen organiseren. Succes!

sweet-16-organiseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *