Kind nu een brugpieper? 7x doe dit absoluut niet!

Je kind is eindelijk naar de middelbare school en nu ‘officieel’ een brugpieper. Wat heb je uitgekeken naar deze mijlpaal om samen deze nieuwe fase te gaan beleven…

Nou vergeet het maar! Die brugpieper van je lijkt na een week op de middelbare school te hebben gezeten compleet een ander kind. En de dingen die je een half jaar geleden nog met alle liefde voor hem deed, mag je nu absoluut niet meer doen. “Bemoei je er niet mee!”

Nieuwsgierig naar wat je absoluut niet meer moet doen? We sommen hier zeven geschreven regels voor je op, zodat jij niet (net als wij) dezelfde fout zullen maken…

1. Hem een brugpieper noemen

Het woord brugpieper is werkelijk een dissonante noot in het harmonieuze lied van het leven. Vraag ook niet waar die rugtas met het jongetje naartoe gaat. De dingen die misschien in je eigen middelbare schooltijd nog enigszins grappig waren (was het toen ook niet), zijn nu echt verre van grappig. Just saying!

2. Pubertaal

Vervang die domme grappen uit je eigen middelbare schooltijd ook zeker niet met de pubertaal van nu. En die pubertaal moet je al HELEMAAL niet gebruiken in het bijzijn van zijn vrienden. Vanaf nu ben je echt nooit hip geweest, je bent niet hip en je gaat ook nooit meer hip worden. Deal er maar mee.

3. Appeltje snijden

Een absolute no go! Een appeltje schillen en snijden om vervolgens in een trommeltje te doen voor het 10-uurtje. NOPE!

4. Meefietsen

Misschien, heel misschien dat hij de allereerste dag nog vraagt om mee te fietsen, maar reken er de volgende dag niet op. Oh, en als je gevraagd wordt om mee te fietsen naar het schoolplein, ga niet naast hem fietsen. Blijf minstens 5 meter achter hem en zeg ook geen gedag of iets dergelijks bij het schoolplein. En al helemaal geen (hand)kusje!

5. Spiderman gymtas

Bedenk het niet om één of ander kinderachtig gymtasje mee te geven. Oké, een Spiderman gymtas is wellicht al jaren verleden tijd, maar als het maar enigszins een kinderachtige look heeft, is het niet oké. Zelfde geldt voor broodtrommeltjes en bekers.

6. Vragen hoe zijn dag was

Je zou dit natuurlijk gewoon kunnen vragen, maar echt antwoord krijg je niet.

7. Naar hem kijken

Soms kun je naar je puber kijken alsof je hem op wil vreten. Nou, dat kun je dus beter ook niet meer doen. En al helemaal niet wanneer hij zijn nieuwe vrienden mee naar huis neemt. Kijk maar gewoon niet. Beter nog, doe maar gewoon of je niet bestaat. Dat zou fijn zijn voor je brugpiepertje.


brugpieper

Afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *