hoe pubers reageren hoe pubers reageren

De bijzondere manieren hoe pubers reageren…

Hoe pubers reageren is soms echt zo bijzonder! Tieners weten hoe ze hun ouders op hun wenken moeten bedienen. Instinctief beschikken ze over een arsenaal aan middelen om te krijgen wat ze willen of om niet in de problemen te komen. Pubers denken ook altijd alles beter te weten, alsof ze het wiel hebben uitgevonden en jij nog uit het stenen tijdperk komt. En tegelijkertijd kunnen pubers op een manier reageren waarvan je mond open valt. Zei je puber dit nou echt? Is dit alles wat eruit komt?

Kortom, pubers zijn niet alleen meester is het spreken van pubertaal, maar ook in het geven van bijzondere antwoorden en reacties.

Meest gangbare reacties

Dit zijn de meest gangbare reacties die pubers geven. Dit zijn de kort maar krachtige antwoorden, die eigenlijk vrij weinig zeggen.

Boeit niet

Dat is jouw probleem

Ok speek uit als ok, niet oké

Bruh

Watte

No shit!

Zozo

Ja sorry hoor

Oh, ik had je niet gehoord

Waarom moet ik dat altijd doen?

Overdrijf niet zo

Doe ik straks

Rustaag

Jaahaaa, ik hoor je wel!

Waarom?

Hoezo?

Doe nou niet meteen zo boos

Ja strahaks!

Dan niet joh

Doe niet zo boomer

Oh ja, vergeten

Vertalingen van hoe pubers reageren

Zoals ik al zei, dit zijn reacties van pubers die vrij weinig zeggen. Sterker nog, ze laten je in het duister tasten naar enige logica.

En soms geven ze op een bepaalde manier antwoord om niet in de problemen te komen. Gelukkig zijn we inmiddels al wat ervaren puberouders en kunnen we her en der wat van deze antwoorden vertalen.

“Ja, mam, ik zal het doen.” Vertaling: “Ik ga het vergeten en je er later aan herinneren, en dan zal ik het nog steeds niet doen.”

“Nee, pap, ik ben niet boos.” Vertaling: “Ik ben zwaar beledigd en ik ga mijn gevoelens koesteren tot de volgende keer dat je iets doet wat ik niet leuk vind.”

“Ja, ik heb mijn kamer opgeruimd.” Vertaling: “Ik heb alle spullen die zichtbaar waren in mijn kamer in de kast of onder het bed gegooid.”

“Ik heb geen huiswerk.” Vertaling: “Ik heb wel huiswerk, maar ik wil niet praten over school.”

“Ik ga nu echt slapen.” Vertaling: “Ik ga nog uren op mijn telefoon scrollen en dan om 2 uur ’s nachts in slaap vallen.”

“Ik ben bijna klaar.” Vertaling: “Ik ben nog niet eens begonnen, maar ik hoop dat je daar niet achter komt.”

“Ik heb geen idee waarom mijn cijfers slecht zijn.” Vertaling: “Ik weet precies waarom mijn cijfers slecht zijn, maar ik wil niet praten over mijn gebrek aan motivatie en discipline.”

“Ik kan mijn eigen kleding kiezen.” Vertaling: “Ik ga eruitzien alsof ik me heb aangekleed met mijn ogen dicht.”

“Ja, ik hou van je.” Vertaling: “Je bent mijn ouder, dus ik moet zeggen dat ik van je hou, zelfs als ik je soms wil wurgen.”

reactie en antwoorden van pubers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *