in het bijzijn van je puber in het bijzijn van je puber

Wat je blijkbaar beter niet kunt doen in het bijzijn van je puber

Een onbedoelde opmerking, een misplaatst grapje of simpelweg het verkeerde moment kiezen om iets te bespreken… Er zijn van die dingen die je blijkbaar beter niet kunt doen in het bijzijn van je puber. De lijn tussen het tonen van je liefde en steun en het voorkomen van rollende ogen en diepe zuchten is dun, zeer dun. En dat maakt de kunst van wat je beter niet kunt doen in het bijzijn van je puber, een vaardigheid op zich.

Wanneer je lieve kindje zich ontpopt tot puber, kun je je maar beter voorbereiden op keiharde afwijzingen en een kind dat zich opeens geneert voor jou als ouder. Nu kun je dat als ouder van een puber heel serieus nemen en proberen hip en tof te doen, maar vergeet het maar! Hoe hip en tof je ook doet, je bent en blijft antiek in de ogen van je puber.

Zo zijn er een paar voorbeelden van wat je beter niet kunt doen in het bijzijn van je puber. Tenzij je maling hebt aan die keiharde afwijzingen (ja dat hebben wij), dan moet je ze vooral wél doen in het bijzijn van je puber.

Dansen of zingen in het openbaar

Dit is echt het ergste wat je je puber aan kunt doen! In het openbaar een dansje doen, of misschien nog wel erger, in het openbaar je zangkunsten laten horen! Je puber doet alsof je een dinosaurus bent die allen maar wat oerkreten kan uitplaten en wat om zich heen stampt. Maar echt waar, pubers zijn extreem gevoelig voor deze ongemakkelijke situatie. Het is alsof er een ‘ik sta voor schut’ knop in hun hersenen wordt ingedrukt op het moment jij begint te dansen of zingen. En dat zal je puber je laten weten ook.

Maar wees gerust, het is gewoon een fase waar ze doorheen gaan. Uiteindelijk zullen ze beseffen dat het eigenlijk best grappig is en misschien zelfs meedoen. Tot die tijd is het aan jou de keuze of je een dansje in het bijzijn van je puber riskeren wil.

Iets plaatsen op social media

Als je je puber wil sarren, dan moet je een reactie geven op één van zijn of haar social media posts. Pubers hebben een natuurlijk instinct om een beetje rebellie te tonen tegenover hun ouders. Dus wanneer je een reactie geeft of iets (bijvoorbeeld een schattige foto) plaatst op sociale media, schamen ze zich kapot! Social media is hun ding en wanneer je als ouder daaraan meedoet, is het alsof je het territorium van je puber betreedt. Ze willen gewoon een plekje hebben waar ze vrij kunnen zijn van volwassenen, die zich in hun online wereld mengen. Jammer pubertje, wij zijn Xennials!

Genegenheid tonen

Pubers hebben soms gewoon een overdosis aan zelfstandigheid en stoerheid en daarom kun je beter niet je genegenheid in het bijzijn van je puber tonen. Ze willen graag laten zien dat ze volwassen en cool zijn. Dat betekent dat ze zeker niet zitten te wachten op knuffels, kusjes en andere uitingen van liefde van hun ouders.

Ze willen zichzelf bewijzen en laten zien dat ze onafhankelijk kunnen zijn. Maar diep van binnen hunkeren ze stiekem naar die knuffels en kusjes. Ze willen gewoon niet toegeven dat ze die genegenheid nodig hebben. Dus ja, geef ze gewoon af en toe een stiekeme knuffel als ze het niet verwachten. En om kans te maken op de oscar ‘meest irritante ouder’, doe je dat natuurlijk in het bijzijn van alle vrienden.

Pubertaal

Wat je ook beter niet kunt doen in het bijzijn van je puber, is proberen om pubertaal te spreken! Het probleem is dat pubers zichzelf vaak als de heersers van de pubertaal beschouwen. Ze hebben hun eigen unieke uitdrukkingen die alleen zij begrijpen. Het kan een beetje geforceerd overkomen wanneer je als ouder deze woorden gaat overnemen, alsof je probeert om hip te zijn.

En tja, ouders zullen in de ogen van puber nooit cool zijn. Dus als je als ouder pubertaal probeert te spreken, zijn de oogrollen, zuchten en beschamende blikken gegarandeerd!

En heel eerlijk? Het klinkt inderdaad voor geen meter als een ouder zulke puberige termen blaat. Het beste advies is dan ook om gewoon normaal te praten en af en toe stiekem te lachen om de gekke woorden en uitdrukkingen die je puber gebruikt.


Dit zijn de belangrijkste dingen die je beter kunt vermijden als je wilt voorkomen dat je puber je aankijkt alsof er net een alien is geland. Het leven met een puber kan soms aanvoelen als een ontdekkingsreis door een vreemd universum, waarin de regels voortdurend veranderen. Dus, houd je dansmoves voor de beslotenheid van je woonkamer en laat de pubertaal aan de experts over. En als je een brede rug hebt, dan doe je dat lekker niet en laat je je puber zijn ogen uit zijn kop schamen.


bijzijn van je puber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *