leven met pubers leven met pubers

Leven met pubers; 17 irritante dingen

‘Wacht maar tot het pubers zijn’… Hoe vaak heb jij dit zinnetje gehoord toen je kinderen nog klein en schattig waren? En nog lekker roken? Ja, leven met pubers kon je je niet voorstellen, maar je kon je ook niet voorstellen dat het nou echt zó erg zou zijn.

Nu weet je het wel. En hoe irritant pubers hun ouders ook vinden, leven met pubers is soms ook best irritant.

Ze zijn zo dwingend

1. Leven met een puber is niets vergeleken met leven met je kind dat je zorgvuldig hebt opgevoed. Waar zijn de resultaten van je opvoeding überhaupt gebleven? Nu is het soms hetzelfde als leven met een huisjesmelker uit de hel. Alleen bezit hij helemaal niks en je kunt hem er met geen mogelijkheid uitzetten.

2. De nodige tijd die je ’s avonds met je partner had is voorbij. Nu zit er een puber naast jullie op de bank. Want redelijke bedtijden en rustige avonden behoren tot het verleden. Helaas.

3. Je ontvangt de hele dag door honderden eisen/verzoeken/vragen/onbegrijpelijke raadsels in je WhatsApp. Als je niet onmiddellijk reageert met een exact gewenst antwoord, wordt je app overspoeld met emojis. Maar je moet niet verwachten dat je puber terug appt wanneer jij een keer een vraag stelt.

4. Leven met pubers: Je vraagt je af waar al je servies toch blijft, tot je een keer de kamer van je puber durft te betreden.

5. En dan, naast al je servies ook de grote hoeveelheden beschimmelde voedsel in hun slaapkamers aantreffen. Waaronder boterhamzakjes met vage substanties en bakjes waarvan je de inhoud ook niet kan definiëren.

Wat weet jij nou?

6. ‘De puberteit, een fase waarin je ouders moeilijk gaan doen.’ Deze enigszins grappige quote is nog liefelijk uitgedrukt. Want alles wat jij zegt is volkomen idioot en superdom. Je weet helemaal niets! En je puber weet alles, ook al is al deze kennis gebaseerd op onzin, onkunde en onervarenheid.

7. Pubermeisjes: dat leuke fluffy bankje op haar kamer? Dat dure tapijtje op haar vloer? Zit nu helemaal vol met make-up vlekken.

8. Puberjongens: waarom zijn kledingkast en sokkenla áltijd leeg is? Misschien moet hij even onder zijn bed, onder zijn bureau of achter zijn computer kijken. Of gewoon überhaupt weer een keer zijn vloer zichtbaar maken door alle kleding in de was te gooien. (Hier kunnen pubermeisjes overigens ook behoorlijk last van hebben).

9. Heb jij ook weleens dat je ’s avonds op de bank ploft en trek hebt in een chipje? Vergeet het maar! Die zak is allang leeg.

Leven met pubers; die geur van ze!

10. Douchen doen pubers liever niet. Maar wanneer ze dan toch een keer besluiten aan persoonlijke hygiene te doen, vind je na een douchebeurt ongeveer 200 bijna lege shampoo en conditioner flessen op de vloer.

11. En wat is dat met al die tandpasta in de wasbak? Hoezo moet dat doelloos in de wasbak is geperst worden? En waarom lukt het ze niet om het tandpasta dopje weer op de tube te krijgen? Met wat voor klunzen leef je eigenlijk?

Je bent oud en saai! Aldus de puber…

12. Mocht je nog het gevoel hebben dat je best jong en hip bent. Laat je puber dan even zijn kritische en eerlijke menig geven over hoe hip en jong je bent… Conclusie, je bent oud en saai.

13. Probeer ook zeker niet hip te doen door pubertaal te gaan spreken. Dat maakt je namelijk echt niet lit.

14. Maar één troost, iedere ouder van een puber is de minst coole persoon op deze aardkloot. Je zou een hele kolonie kunnen starten met saaie, oubollige en zuigende mensen aka puberouders.

15. Controle over speelafspraakjes en eindtijden is er niet meer bij. Er zijn avonden dat je huis veranderd in een jeugdhonk. En om het nog erger te maken: al die pubers eten al je eten op! Pfff, is dit nou het leven met pubers?

Leven met pubers

Pubers en communiceren…

16. Een serieus gesprek voeren over seks is gewoon onmogelijk. Alsof je met een kleuter over poepie en plassie aan het praten bent.

17. Terwijl je je puber rondrijdt (omdat hij te lui is om te fietsen) doe je nog eens een domme poging om een gesprek te voeren. Echter geeft je puber niet om je vriendelijke geklets. Bovendien heeft hij van die oralB staafjes in zijn oren.

Gelukkig is het leven met pubers niet altijd irritant! Heel soms kan het ook leuk zijn. Als ze iets van je willen, zakgeld of een handtekening of zo.


leven met pubers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *