Deze series zijn leuk om met je puber te bingen!

De vakantie staat voor de deur en misschien is het leuk om die puber uit zijn kamer te sjorren. Maar wat moet met dat lijpe lijf gaan doen dan? Nou wij hebben het antwoord… Frikandellen bakken en een serie bingewatchen. Voor de dinosaurussen onder ons: bingenwatchen is meerdere afleveringen van een serie kijken of een reeks films in snel tempo streamen. We zullen je ook nog wat uitzoekwerk besparen, deze series zijn namelijk leuk om met je puber te bingen.

My Life with the Walter Boys

Het verhaal draait om een tienermeisje genaamd Jackie Howard, wiens leven op zijn kop wordt gezet wanneer ze, na een brand in het huis van haar gezin, moet gaan wonen bij de familie Walter, die bestaat uit twaalf jongens. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ali Novak.

In de serie komen de herkenbare tiener-thema’s voor, familie, vriendschap, identiteit en de uitdagingen van het opgroeien. Maar ook de ontluikende liefdesverhalen is aantrekkelijk voor deze doelgroep. De serie is te zien op Netflix en heeft één seizoen. Het krijgt ook een tweede seizoen, leuk voor volgend jaar.

Ginny & Georgia

De serie volgt het verhaal van Ginny Miller, een 15-jarig meisje, en haar moeder Georgia Miller. Nadat Georgia’s man overlijdt, verhuizen zij en Ginny naar een nieuwe stad om een frisse start te maken.

De serie richt zich op de ervaringen van Ginny als tiener, haar zoektocht naar identiteit, en de uitdagingen die ze tegenkomt tijdens het opgroeien. Hoewel sommige onderwerpen vrij zwaar zijn, is deze serie wel relevant en herkenbaar voor tieners. De relatie tussen Ginny en Georgia staat centraal. Je kijkt naar de complexiteit van moeder-dochterrelaties en hoe ze samen navigeren door de ups en downs van het leven. De serie bevat een diverse cast en belicht verschillende perspectieven. Wij vinden deze serie het zeker waar om samen met je puber te bingen.

Atypical

Atypical is een Amerikaanse serie die draait om het leven van Sam Gardner, een jongen met autisme. De serie volgt Sam terwijl hij de uitdagingen van het dagelijks leven en de zoektocht naar onafhankelijkheid en liefde navigeert. Het laat ook de impact van autisme op zijn familieleden, waaronder zijn ouders en zijn zus Casey, zien.

De serie is komisch herkenbaar. Niet super zwaar, maar wel zeer treffend en ook zeker realistisch voor gezinnen waar autisme onderwerp van de dag is. Het biedt een portret van het leven van een persoon met autisme én het leven mét een persoon met autisme. Het kan zorgen voor een educatieve en empathische ervaring voor tieners, en het vergroot het begrip van autisme en neurodiversiteit.

Knokke Off

De serie ‘Knokke Off’ gaat over een groep jonge twintigers die hun zomer doorbrengen in Knokke, een luxe badplaats aan de Belgische kust. De hoofdpersonen zijn Louise Basteyns en Alexander ‘Alex’ Vandael, beiden afkomstig uit rijke families. Ze beleven samen met hun vriendengroep een onbezonnen zomer vol liefdesperikelen, feestjes en drama.

Waarom deze serie bingen met je puber? Gewoon een lekkere serie met jonge acteurs en actrices die erg goed zijn in hun rol.

One of us is Lying

De serie ‘One of Us Is Lying’ gaat over vijf middelbare scholieren die samen straf hebben. Simon, Addy, Cooper, Bronwyn en Nate hebben niets met elkaar gemeen, maar ze worden gedwongen om samen te werken als Simon plotseling sterft aan een allergische reactie.

De serie is leuk om met je tiener te kijken omdat het een spannende whodunit (“Who has done it?”) is. Het is moeilijk om te achterhalen wie Simon heeft vermoord, en de serie houdt je tot het einde geboeid, want je wilt weten wie Simon heeft vermoord.

Loki

Deze is voor de Marvel-fans en te zien op Disney+. De serie ‘Loki’ gaat over de God of Mischief, Loki Laufeyson, die na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame (2019) wordt opgepakt door de Time Variance Authority (TVA). De TVA is een organisatie die de tijdlijn bewaakt, en ze beschouwen Loki als een crimineel omdat hij een nieuwe tijdlijn heeft gecreëerd.

Ook al ben je geen Marvel-fan, is het toch leuk om samen met je puber te kijken. Loki is een charmante antiheld, en hij weet vaak de humor in een situatie te vinden. De serie is ook in een prachtige stijl gefilmd, en de special effects zijn van topkwaliteit.

Marvel’s Daredevil / Jessica Jones / Luke Cage

Als we dan toch aan de Marvels gaan, dan tippen we deze series ook maar even om samen met je tiener te kijken.

Marvel’s Daredevil bevat veel actie, intrige en morele dilemma’s. Tieners vinden het superheldenaspect en de donkere, volwassen toon van de serie interessant.

Jessica Jones is een complex personage met diepgaande psychologische elementen. De serie behandelt volwassen thema’s en heeft een rauwe, realistische toon die tieners zeker aanspreken.

Luke Cage geeft een unieke kijk op superheldenthema’s, met een focus op sociale kwesties en Afro-Amerikaanse cultuur. De serie heeft een sterk personage en veel actie.

The Umbrella Academy

De serie ‘The Umbrella Academy’ gaat over zeven geadopteerde broers en zussen, die allen op dezelfde dag geboren zijn. Op hun zesde verjaardag adopteert een miljardair ze en traint ze om superhelden te worden. De broers en zussen groeien echter uit elkaar, en als ze volwassen zijn, hebben ze weinig contact meer.

Wanneer hun vader sterft, komen de broers en zussen weer samen om zijn dood te onderzoeken. Ze ontdekken dat hun vader een geheime missie had, en dat hun bestaan een bedreiging vormt voor de wereld. De broers en zussen moeten samenwerken om de wereld te redden, terwijl ze ook hun eigen familieproblemen moeten oplossen.

De serie is leuk om met je tiener te kijken omdat het een spannende mix is van actie, humor en sciencefiction.

Ik denk dat jullie de vakantie zo wel doorkomen. Ik denk alleen wel dat je een paar weken moet luchten om de frikandellenlucht cq puberzweet uit je woonkamer te krijgen.

ubers-bingewatchen-series

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *