spelletjes voor 12 jaar en ouder binnen spelletjes voor 12 jaar en ouder binnen

Leuke spelletjes voor 12 jaar en ouder [binnen]

Ben je het zat om pubers in huis te hebben die meer hangen dan de gordijnen tijdens een luie zondagmiddag? Het lijkt wel alsof de verveling van hun gezichten druipt en de enige twee dingen waar ze energie voor lijken te hebben zijn zuchten en het rollen met hun ogen.

Spelletjes voor 12 jaar en ouder

Maar geen stress! Ik heb de perfecte oplossing om die verveelde gezichten om te toveren in grijnzen en gegiechel. Hieronder vind je geniale ideeën van spelletjes die speciaal zijn verzonnen voor de meest kritische en energieke leeftijdsgroep: tieners van 12 jaar en ouder. Je kunt alle spelletjes binnen spelen, dus ook wanneer het buiten regent hoef je geen toevlucht te nemen tot een zoveelste filmavond. Gewoon lekker spelletjes spelen met je tiener.

Mummie bowlen

Wie heeft er nog kegels nodig als je tieners kunt inwikkelen met toiletpapier en ze omver kunt werpen met een zachte bal? Dit is een hilarisch spelletje voor 12-jarigen en ouder. Alleen het inwikkelen is al een feestje voor de pubers. Pas alleen op dat je niet zelf wordt ingepakt!

Het grote woordenboekspel

Dit is een mooi spelletje om de woordenschat van je tiener te vergroten. Pak een woordenboek en laat iemand een absurd moeilijk woord kiezen. De rest moet een geloofwaardige, maar compleet verzonnen definitie bedenken. De meest overtuigende leugenaar wint! En wat betekent het woord echt?

Leuk idee voor een spelletje, maar voor een tiener van 12 jaar of ouder is het ook leuk om het met pubertaal te spelen. Dus pak niet alleen het grote woordenboek erbij, maar ook het pubertaal woordenboek.

Sok worstelen

Dit is een leuk spelletje voor binnen waar ook een beetje beweging bij komt kijken. Iedereen trekt dikke sokken aan en probeert de sokken van de ander uit te trekken terwijl je op één been balanceert. Laatste die nog rechtop staat, mét sokken, wint het spel.

Fluisterspel, maar dan met tekenen

Dit is een spelletje voor een wat groter groepje met tieners van 12 jaar en ouder. Waarschijnlijk kennen ze allemaal het fluisterspelletje van de basisschool nog wel. Je weet wel, dat je in een kring zit en iedereen fluistert één woord door naar zijn buurman. Welk woord aan het einde terecht komt, is de grote vraag. Nou ja, dit spelletje dus, maar nu gaan de tieners niet fluisteren maar tekenen. Iedere speler tekent het opnieuw, maar dan zijn eigen interpretatie van het object dat hij denkt te zien op de tekening van zijn voorganger.

Karaoke battle

De enige reden dat de spelcomputer en de tv aan mag is voor een potje singstar, karaoke of hoe het ook heet tegenwoordig. Zet je schaamte opzij en laat zien wie de nieuwe ster in huis is. Extra punten voor luchtgitaar en dramatische gebaren!

Heb je meer zin in een simpel spelletje die je zo uit de kast kunt trekken? Deze kaartspellen zijn altijd een succes bij tieners!

Woordketting verhaal

Dit is een leuk spel met kinderen, maar ook voor tieners van 12 jaar en ouder blijft dit een hilarisch spel! Begin met één woord en voeg om de beurt een woord toe om het meest bizarre verhaal ooit te creëren. En geloof me, tieners kunnen dat!

Sardientjes

Wie zegt dat verstoppertje spelen voor kleine kinderen is? Tieners vinden het heerlijk om zo nu en dan weer een ouderwets spelletje te spelen. Zeker wanneer je er een bijzondere variant van maakt. Zoals ‘sardientjes’ oftewel, omgekeerd verstoppertje. Eén persoon verstopt zich en de rest zoekt. Als je de verstopte persoon vindt, kruip je erbij. De laatste zoeker is de volgende sardine.

Pictionary luchteditie

Teken in de lucht met je vinger en laat de anderen raden. Wie heeft er een bord nodig als je fantasie hebt? Ook altijd leuk: teken op de rug van de ander en laat raden wat je getekend hebt. Nog een andere variant is het schrijven van woorden. Prima vermaak voor tieners die zich vervelen!

Improvisatie meesters

Wat dacht je van een avondje theatersport? Superleuk om dit te introduceren bij tieners van 12 jaar en ouder. Hoe je ermee kunt beginnen? Geef één persoon een scenario en vijf willekeurige woorden die in zijn verhaal moeten voorkomen. Laat die Oscar-winnende acteervaardigheden maar zien!

Vier op een rij

Stuur twee personen uit de kamer en verzin dan vier woorden. Dit kunnen zelfstandig naamwoorden, maar werkwoorden of bijvoeglijk naamwoorden zijn. Laat de personen om de beurt binnen komen en bij ieder woord moeten ze hun associatie geven die ze bij het woord hebben. Heeft de ander vier precies dezelfde associaties, dan hebben ze vier op een rij!

Levend Cluedo

Het bedenken voor spelletjes binnen kan een uitdaging zijn, maar je kunt ook je grenzen verleggen! Zeker met tieners van 12 jaar en ouder is het leuk om nieuwe spellen te ontdekken. Ken je bijvoorbeeld het bordspel Cluedo? Nou, verander je huis in het speelbord van Cluedo, compleet met rollen voor moordenaar, detective, en slachtoffers! Hier vind je een blog waarin uitgebreid beschreven staat hoe je Levend Cluedo binnen spelen kunt.

Geen ja, geen nee

Zet de kookwekker op een minuut en wijs één iemand aan die geen ja en ook geen nee mag zeggen. Nu stort je een vragenvuur op diegene af! Redt hij het om een minuut geen ja en geen nee te zeggen?

De vloer is lava

De spelletje voor binnen kennen de tieners natuurlijk wel! Ook voor pubers van 12 jaar en ouder blijft dit een leuk spel om te spelen, want met wat fantasie en meubels kun je dit klassieke spel naar een heel nieuw niveau tillen. Pas op dat je niet ‘verbrandt’!


Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *